Nå kan klubben tilby medlemmene sine å fakturere via «Vipps Faktura» i tillegg til dagens valg med innlogging i nettbank og 15-sifret KID-nummer. Dette er første steg i å gjøre det enklere å betale som medlem i en idrettsklubb hos Spoortz. DnB har laget en kort filmsnutt som forteller hva Vipps faktura er. Denne kan du se nederst i dette innlegget.

Videre i denne mailen kan du lese om fordelene for medlemmer og klubb, samt se hvor lett det er å komme i gang med «Vipps Faktura» i din klubb! Se videosnutt for hvordan et medlem kan betale sin faktura med ETT klikk i Vipps-appen, men samtidig få muligheten til å se fakturaen med detaljer via link hvis det er ønskelig:

Noen av fordelene medlemmene får:

Det er enkelt å bruke:

• Betal fakturaene med et fingeravtrykk fra telefonen
  • Slipper KID
  • Varsling på mobilen ved utsendelse og ved første purring
  • Tilgang til betalingshistorikk og link til hver enkelt faktura fra klubben i Vipps-app under «kjøp»

Det er raskt å gjennomføre:

• Enkel oversikt via Vipps app
  • Rask og effektiv fakturabehandling
  • Kan betale på farten direkte fra mobilen

Det er fleksibelt:

• Glemt fakturaen? Få en hyggelig betalingspåminnelse direkte fra Vipps-appen
  • Del opp eller utsett betalingen*

*Funksjonalitet kommer i fase 2 som DnB foreløpig har kommunisert som Q1 2018.

Noen av fordelene klubben får:

Det er økonomisk gunstig:

• Høyere betalingsgrad fordi medlemmene får varsler og kan foreta betalingen direkte via mobil
  • Videreutvikling via «Vipps Faktura» vil gi flere muligheter i 2018 som et alternativ til Efaktura/avtalegiro, samt forenkle mulighetene for delbetaling og betalingsutsettelse
  • Raskere innbetaling betyr bedre likviditet
  • Lavere transaksjonskostnader enn andre alternativer på markedet gir store besparelser ved fakturaer der prisen på treningsavgiften er over 400 kr. Se regnestykker  med eksempler:
    • Case 1: 1000 medlemmer som betaler 2 fakturaer til klubben a kr 2000 i snitt
      • Billigere med Vipps faktura om alternativ pris er 2,5%/kr 2 pr transaksjon:
        kr 28.000
      • Billigere med Vipps faktura om alternativ pris er 3,9%/kr 8 pr transaksjon:
        kr 96.000
    • Case 2: 500 medlemmer som betaler 2 fakturaer til klubben a kr 500 i snitt
      • Billigere med Vipps faktura om alternativ pris er 2,5%/kr 2 pr transaksjon: kr 2.000
      • Billigere med Vipps faktura om alternativ pris er 3,9%/kr 8 pr transaksjon:
        kr 24.000

Det er praktisk:

• Enkelt å komme i gang (for klubber som ikke allerede benytter kundeklientmiddelkonto for automatisert betalingsoppdatering daglig: se stegene 1 til 5 under)
  • Klubben får automatisk valg «Vipps» via fakturamodulen til de som har takket ja til å motta fakturaer via Vipps
  • Samme daglige oversikt pr medlem og giro på hvem som har betalt automatisk
  • Nyttiggjør seg de oversiktlige regnskapsrapportene som følger med kundeklientmiddelkontoen – sum pr girotype hver 14. dag inkl. gebyr & mva
  • Færre billag å avstemme for regnskapsfører og oversiktlige rapporter tilgjengelig på grunn av akonto-oppgjør

Hvordan komme i gang for klubber som IKKE allerede benytter Spoortz sin kundeklientmiddelkonto:

1. Hovedkontakt logger inn på klubbens hjemmeside på vanlig måte
  2. Som klubbadministrator velg «Organisasjon-administrere organisasjon» (eller i gammel versjon MIN SIDE og linken «administrere organisasjon»)
  3. Huk av «Benytt Spoortz OCR kundeklientmiddelkonto inkl. mulighet for Vipps faktura».
  4. Legg inn klubbens kontonummer for oppgjør i eget felt «oppgjørskonto OCR»
  5. Klikk LAGRE
  6. Deretter vil du under «fakturering» kunne benytte «Vipps Faktura» i utsendelser pr medlem i NYE giroer som opprettes. Vipps faktura vises pr medlem med avhuking for de som har takket ja til å motta regninger via Vipps
  7. Anbefalt før første utsendelse via Vipps er å informere medlemmene om forenklet medlemsbetaling, slik at flere får muligheten til å aktivere «Vipps Faktura» i sin Vipps-app. Se vårt blogginnlegg på spoortz.no som du kan linke til fra klubbens hjemmeside i en nyhet eller mailutsendelse.
  8. Vipps sender fakturaer 5 ganger per dag p.t. 03:05, 05:05, 07:05, 14:05, 17:05. Da blir fakturaen tilgjengelig i Vipps-appen for brukeren. Push sendes 08:00 for fakturaer prosessert 03:05, 05:05 og 07:05. For 14:05 og 17:05 sendes push direkte.

Priser:

Se detaljer om pris og betingelser i online vedlegg  via «Administrere organisasjon». Pris pr innbetaling når medlemmet betaler med Vipps faktura er kr 8 pr innbetaling og 1,5% av transaksjonsbeløpet. Fakturaer som betales med KID i nettbank er priset til kr 8 pr innbetaling som tidligere. Dette er konkurransedyktige priser sammenlignet med ordinær kortbetaling som i markedet ligger på mellom 2,5% – 3,9% og kr 11-16 for KID-betalinger hos ulike leverandører. Se eksempel-regnestykker lengre opp i artikkelen.