Aldri har det vært enklere å betale fakturaen. Nå kan du som medlem i din idrettsklubb som benytter totalverktøyet Spoortz enkelt betale fakturaen med Vipps sin fakturaløsning.

Hvordan får jeg fakturaen min fra idrettsklubben i Vipps?

  1. Gå inn på Min profil i Vipps ved å trykke på profilbildet/navnet ditt.
  2. Aktiver «Vipps faktura» under “Motta regninger” i Vipps.
  3. Når dette er gjort vil fremtidige fakturaer fra idrettsklubben/e komme rett i Vipps-appen. Merk at fakturaavsender står som Spoortz, mens tittelen på fakturaen forteller deg hvilken idrettsklubb det gjelder, samt at du kan se hele fakturaen via link i Vipps-appen.

Hvordan betaler jeg fakturaen i Vipps? 

  1. Du får varsling om ny faktura på mobilen din
  2. Swipe for å godta og betale faktura
  3. Bekreft betaling av faktura (i appen er det en link til fakturaen fra klubben)

NB! Du kan også betale fakturaen på et senere tidspunkt, så lenge den ikke har forfalt. Fakturaen finner du under “Kjøp” i Vipps-appen. Se kort videosnutt om hvordan du betaler via Vipps faktura (og tar en titt på fakturaen først om ønskelig):

 

Mer om betaling av faktura med Vipps:

Får jeg et varsel om at fakturaen har kommet?

Ja, du får en melding på telefonen din når fakturaen kommer, og en ny melding på forfallsdatoen dersom du ikke har betalt.

Når går pengene ut fra kontoen/kredittkortet mitt?

Velger du å betale fakturaen med en gang, vil betalingen skje samme dag. Ønsker du å betale på forfallsdato må du aktivere “Betal på forfall” i betalingsvinduet i Vipps.

Blir fakturaen fra Vipps liggende til forfallsdato?

Ja, fakturaen blir liggende i Vipps-appen til forfallsdato. Forfall på fakturaen vises tydelig i appen, og du får en varsling på forfallsdato. Du kan alltid velge å betale fakturaen før forfallsdato.

Jeg fikk ikke betalt til forfall. Hva nå?

Du kan betale fakturaen i Vipps inntil tre dager etter forfall. Etter dette vil du motta ordinær purring fra idrettsklubben via mail, sms eller brev på vanlig måte.

Kan jeg se utfyllende informasjon om min faktura i Vipps?

Ja, du kan se beskrivelse av fakturaen i appen.

Hvordan kan jeg endre forfallsdato og beløp på en Vipps Faktura?

Du kan velge å betale fakturaen med en gang eller å aktivere “Betal på forfall”. Velger du “Betal på forfall” vil betalingen automatisk bli satt til gjennomføring på forfallsdato. Utover dette er det ikke mulig å endre forfallsdato eller beløp i «Vipps faktura».

Må fakturaer jeg har mottatt i Vipps betales med «Vipps faktura»?

Ja, fakturaen du mottar i Vipps-appen betales i Vipps-appen. Betaler du ikke ved forfall (eller senest 3 dager etter) vil du motta purring via mail/brev/sms som må betales på vanlig måte i nettbanken med KID. Det er selvsagt mye enklere å betale den i Vipps med en gang.

Hvor lenge vises fakturaen i Vipps?

Vipps sletter ikke fakturaen. Du har regningene samlet på et sted, i Vipps-appen. Du kan slette fakturaen selv, om du vil.

Kan man se at fakturaen er betalt i nettbanken?

Du kan ikke se fakturaen, men du kan se transaksjonen på din kontoutskrift når den er betalt med Vipps Faktura. Endelig betalingsmottaker vises ikke på kontoutskriften, men du har full oversikt over alle kvitteringer i Vipps-appen. Avhengig av hvilken korttype du har registrert i Vipps vil betalingsmottaker være enten Vipps/Dnb eller Spoortz AS som håndterer betalinger på vegne av idrettsklubben.  Her  kan du lese mer om Spoortz AS som er en sammenslåing av 123klubb.no og Deltager AS sine løsninger for idrettsklubber.

Hvor kan jeg se kvittering og historikk for betalte fakturaer?

Du får full oversikt og historikk over alle fakturaer som du har betalt i Vipps-appen din. Tenk så fint å slippe hauger med papir, og at dette også er bra for miljøet!

Blir purringer også sendt som «Vipps faktura»?

Nei, purringen blir sendt per epost/sms/brev fra klubben direkte. Men, før dette vil du få en hyggelig melding med betalingspåminnelse på forfallsdato dersom du ikke har betalt.

Jeg ønsker ikke å få faktura i Vipps, hvordan kan jeg endret det?

  1. Gå inn på “Min profil” i Vipps-appen ved å trykke på profilbildet du har lagt inn.
  2. Deaktiver «Vipps faktura» der det står “Motta regninger i Vipps”.
  3. Deretter vil du motta dine fakturaer på samme måte som før.

Må jeg gjøre noe for å få fakturaen på vanlig måte etter jeg har meldt meg av «Vipps faktura»?

Nei, om du har meldt deg av Vipps Faktura vil du få fakturaen på vanlig måte igjen fra neste utsendelse fra idrettsklubben, slik du hadde før. Du trenger ikke gjøre noe.

Kan jeg velge å kun motta «Vipps faktura» fra noen leverandører?

Nei, om du sier ja til «Vipps faktura»vil du motta faktura i Vipps fra alle leverandører som har en avtale med «Vipps faktura». Skrur du av, vil du ikke få fra noen.