Vil du være, vil du være Haugar-jente?

Svaret på spørsmålet i heia-ropet til SK Haugar er et rungende “JA, for …”.

Vi har gleden av å fortelle dere at vi i juni signerte en ny langsiktig avtale med NIF som leverandør av NIF-godkjent medlemssystem. Det betyr at vi skal fortsette å levere en TOTAL klubbløsning også inklusiv NIF-godkjent medlemsregister til barndomsklubben min SK Haugar og øvrige 600 klubb-kunder. Juli pleier ikke å være den måneden vi tar imot flest nye klubber, men utifra henvendelser og nysalg så langt denne uken, så ser det ut til å bli også mange nye klubber i fremtiden!

 

 

 

Jeg velger å vinkle dette blogginnlegget mer personlig enn tidligere blogg-saker. Det føles naturlig etter å ha jobbet i 13 år med klubbløsningen til Spoortz for idrettsklubber, og hvor jeg er på fornavn med mange av de daglige lederne, kassererne og trenerne hos våre kunder. De første kundene utenfor Haugalandet kom som følge av en telefon fra en utflyttet Åkra-trener. Kalle samlet klubbledere fra 7 idrettsklubber i Ålesund i et møte, og ordnet gratis bevertning og overnatting. Resultatet ble 7 nye kunder, og hvor lisensen fra den første gikk med til å dekke flykostnaden t/r Haugesund. Det heter så flott å vokse organisk. Det er hardt arbeid, og uten drahjelpen fra idrettsledere som trodde på oss og produktet hadde det ikke blitt til det som er Spoortz nå! Jeg startet selv i norsk idrett som 7-åring i Sportsklubben Haugar. Der fikk Gunnar F. J. æren av å være trener for et minipike-lag med hele 28 jenter. Moren til Cathrine var med som lagleder, så helt alene var han nå ikke. At det var grusbaner, 11er-fotball med få involveringer, mye «doggiser» uten ball og lite kamptid var egentlig underordnet. Hadde vi dog hatt Spoortz klubbapp i 1986, så hadde vi kanskje også sluppet å havne i Vikedal i stedet for Vikebygd når foreldrene kjørte feil til bortekampen?? Minnene som huskes best er uansett samholdet, idrettsgleden og at alle som ønsket fikk være med!

 

Alle skal med

Det ble kommunisert i januar-19 at det var ønsket et velfungerende leverandørmarked også i fremtiden. Jeg kjente på en lettelse for markedet som behøver konkurranse for å skape innovasjon til dere klubber og for arbeidsplassene for mine ansatte.

Her kan dere lese hvem som foreløpig er med videre. Vi er svært fornøyde med å være på listen over godkjente leverandører, og ser frem til å bidra mot felles mål i Norsk Idrett om vesentlig forbedring av datakvaliteten i den sentrale medlemsdatabasen hos NIF allerede i 2019.

 

Det er lettere å hoppe kort enn langt

Ja, Tommy Ingebrigsten, det er nok veldig sant. Gjennom årenes løp har det vært mange nisjeprodukter som har dukket opp, og disse har til tider vært bedre på det de var spesiallaget for enn Spoortz sin totalversjon. Jeg har vel kjent på akkurat dette med å hoppe langt, at det ikke alltid har vært så lett i et marked med en enorm digital utvikling. Til tross for utfordringer underveis, så ser jeg nå at det å hoppe langt har gitt oss resultater.

Vi tilbyr nå en totalitet, som også utifra tilbakemeldinger fra kunder, gir gode driftseffekter særlig etter at klubbappen ble lansert “på toppen”. Det har kostet tid og penger, men jeg konkluderer med at vi har hoppet langt med moduler som NIF-integrert medlemssystem, fleksible betalingsløsninger, kommunikasjonsplattform, hjemmeside, klubbapp, banekalender, arrangementsløsning, trenerverktøy og integrasjonspartnere innen bla. sportslig innhold hos Skillrace, lysstyring og kamper/tabeller i FIKS!

 

Det viktigste er å gå fortest, og så skyte best og fortest

Som lagleder, styremedlem og webansvarlig i IL TRY i mine første år som idretts-mamma fikk jeg kjenne på utfordringene det er å ha “to jobber”. Jeg måtte kaste inn håndkleet etter noen år i dugnadsjobben, men jeg rakk å få med meg mange egne erfaringer i hva som skal til for å «gå og skyte best og fortest» for dere dobbeltarbeidende. Jeg har lyst til å minne om noen av fordelene dere får ved å benytte Spoortz som totalløsning i klubben:

 • Klubbappen samler klubben både innen aktivitetspåmelding, medlemskommunikasjon, betaling, klubb-/lagsarrangement og sponsortilbud. Les mer her
 • Lagledelse og utøvere bidrar i oppdatering av medlemsregisteret ettersom de benytter samme utøverliste i sine daglige behov via klubbappen i bl.a. kommunikasjon og treningsfremmøte-registrering
 • Enkelt å gi rett tilgang til oppdatering av hjemmeside/lagsider fra medlemsregisteret «bak» hjemmesiden, og publisering av nyheter rett fra klubbappen gir oppdatert hjemmeside
 • Regnskapsrapporter til regnskapsfører er lett tilgjengelig, og inntekter rapporteres også på lagsnivå ved arrangementsbetaling da det følger fra medlemsregisteret
 • Arrangementsinvitasjon, påmelding og betaling via klubbappen forenkler, og sikrer at både klubb- og lagsinntekter rapporteres og følger klubbens konti. Se egen blogg
 • Medlemskommunikasjon både via hjemmeside, klubbappen, sms og mail. I august lanserer vi neste versjon av meldingssentralen på klubbnivå.
 • Spoortz sin totalitet skiller seg ut, spesielt etter lansering av nytt hjemmeside-design, banekalender og klubbapp. Her kan dere lese hva Forus&Gausel og Heimdal IL fotball sier med egne ord
 • Konkurransedyktige priser på medlemsbetaling og stor fleksibilitet i både utsendelse og betalingsmetoder
 • Flere argumenter innen bl.a. sportslig utvikling og inntektsmuligheter følger i august!

 

På skier har jeg rent; jeg har spurt meg frem; de frittet hvor jeg skulle; jeg svarte: jeg skal hjem

Nå setter vi fokuset tilbake til det vi liker aller best «her hjemme»; snakke med kunder og videreutvikle produktet. Vi har heldigvis klart å holde fokus på videreutvikling også siste halvår takket være en god organisasjon med flinke ansatte. Som dere ser på bildet er vi en stor gjeng på Ullevål stadion som vi deler med ansatte hos våre nye eiere fra Deltager AS. Les mer i bloggen, og merk at vi før sommerferien setter i drift bl.a. ny banekalender.

 

Spør de gamle til råds og de unge etter hjelp

Jeg vil fortsatt som den gamle i Spoortz være tilgjengelig for klubber som ønsker råd om overgang til vårt NIF-godkjente medlemsregister, men heldigvis er også det unge teamet vårt tilgjengelig for dere som ønsker hjelp.

Om dere fortsatt benytter Excel eller et medlemssystem som ikke har avtale med NIF; her er noen stikkord til klubber som ønsker en overgang til vårt NIF-godkjente medlemsregister:

 • Dagens eksisterende integrasjon i Spoortz vil fungere til nye API er tilgjengelig fra NIF senere i år. Dette er viktig særlig for klubber som har behov for løpende oppdatering av medlemskap i NIF sin sentrale database til eksempelvis lisensbetaling håndball og påmelding til skirenn utover høsten 2019.
 • Ref. utsendte nyhetsmail fra NIF 02.07. til alle idrettsklubber inkl. lenke til endret forskrift om medlems- og organisasjonsregister. Nytt i forskriften er at klubbene kun kan benytte ett godkjent medlemssystem, og at dette systemet skal sørge for rapportering av både gyldig medlemskontingent og treningsavgifter pr gren.
 • Vi anbefaler klubber som ikke enda har gjort overgangen til Spoortz sitt medlemssystem å lese bloggen om alle eksisterende betalingsmuligheter som gir dere nødvendig fleksibilitet. Flere løsninger er også under utvikling for lansering i høst.
 • Ta kontakt via [email protected] om dere ønsker overgang til Spoortz sitt medlemssystem. Vi har gode løsninger for en enkel overgang både via Excel-lister og dagens NIF-integrasjon.

 

Det er i motbakke det går oppover

Tusen takk til alle støttespillere blant dere kunder som har bidratt underveis både i prosessene i vår, og kontinuerlig gjennom 13 år med innspill til å gjøre produktet vårt bedre. Jeg har stor tro på at vi vil levere enda bedre løsninger sammen i fremtiden!

 

Det er unaturlig at alle skal spille fotball

Noen hevder til tider at vi har vel mye funksjonalitet som bare passer for fotball. Vi innrømmer at vi har tilrettelagt foreløpig kun for fotball når det kommer til seriekamper/tabeller. Vi jobber for tiden med å få til tilsvarende for flere ballidretter, men modulen for kamp er i bruk hos flere idretter som innebandy, ishockey og håndball. Ellers så har vi p.t. flest fleridrettsklubber som kunder, og også veldig mange “helt uten ball” som turn, pistol, ski, hundekjøring, dans og 155 andre idrettsgrener som jeg ikke lister opp her. Øvrige funksjoner enn kamp er nyttige sålenge klubben har en medlemsmasse man ønsker å kommunisere med, få med på arrangementer&treninger samt innhente medlemsbetalinger.

 

LES MER HER OM DU ØNSKER Å VITE MER OM SPOORTZ

 

Med sportslig hilsen,

Nina Samuelsen

Daglig leder

 

Overskriftssitatene er lånt hos:
SK Haugar
Tommy Ingebrigsten
Henrik Ibsen
Jon Herwig Carlsen
Marit Breivik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *